Löysin netistä mukavan leivontavideosivuston (kyseessä kylläkin mainossivusto), kun etsiskelin reseptiä tuolle passionhedelmäkakulle. Tämä on taas yksi versio sivuston passionhedelmäkakusta... En onnistunut saamaan mustikkatäytettä piiloon täytteen alle kuten ohjeessa neuvotaan. Oliskohan nuo kotimaiset metsämustikat kosteampia kuin nuo ulkomaiset isot (pensas?)mustikat? Laitoin taas mustikkatäytteeseen liivatteen.


Tässä ohje:


Pohja:

200g digestivekeksejä

60g margariinia/voita


Tuorejuustotäyte:


400g maustamatonta tuorejuustoa

1 tölkki (395g) condensoitua maitoa

1,5 sitruunan mehu


Mustikkatäyte:

100g mustikoita

3rkl tomusokeria

0,5 sitruunan mehu

1 liivatelehti


Laita liivatelehti likoon. Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää liivatelehti ja anna seoksen jäähtyä.

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele vuokanpohjalle (n.22 cm). Anna olla kylmässä hetken aikaa.

Valmista tuorejuustotäyte. Laita kulhoon tuorejuustot ja condesoitu maito. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää sitruunoiden mehu joukkoon. Vatkaa hetki ja seos jämäköityy.

Levitä tuorejuusto täyte vuokan pohjalle ja tee keskelle syvennys. Lisää keskelle mustikkatäyte. Peitä mustikkatäyte velä lopulla tuorejuustotäytteellä. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin muutama tunti (mielellään vielä pidempään).

Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan lusikoimaan passionhedelmää kakun päälle. Itselläni tuo mustikkatäyte paistoi niin paljon tuosta päältä "läpi", että ajattelin kakusta tulevan kivemman näköinen mustikkakiilteellä.

Mustikkakiille:

2 dl vettä (halutessasi hieman mehua)

1 dl hyytelösokeria

mustikoita


Levitä mustikat kakun päälle. Tee kiille pakkauksen ohjeen mukaan.