Meilläkin paistettiin munkkeja, kuten muissakin blogeissa. Teki vain mieli. Tänään oli joku ihmeen energisyyspäivä - ikkunatkin on tänään pesty!! Hyvä niin, nyt pääsee kevätaurinkokin paistamaan kotiimme:o)

512414.jpg

Sain apujoukkoja tuohon sokerointiin ja täyttämiseen, joten ne eivät ole omaa kädenjälkeä vaan mieheni ja 4-vuotiaamme.

Tein munkit Sotkun munkkiohjeella, jota pienensin huomattavasti.

Tässä minun netistä nappaamani sotkun munkkiohje:

120 kpl

2 litraa vettä
400g hienoa sokeria
400g  leivontamargariinia
60g suolaa
4 munaa
200g hiivaa
n. 4 kg vehnäjauhoja

2 litraa öljyä paistamiseen

Lämpimään veteen sekoitetaan sokeri, munat, hiiva ja suola. Vehnäjauhoja lisätään vähitelle. Vaivaa pehmennetty tai sulatettu margariini taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Nostata tai
kina.Pyörottele kohonnut taikina munkeiksi jauhoitetulla pöydällä. Anna munkkien kohota. Jos kohotat liikaa, ne menevät paistettaessa kuopalle.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pala vaaleaa leipää. Öljy on sopivan lämmintä, kun pieni leipäpala ruskistuu kauniiksi. Liian kuuma öljy alkaa savuta. Upota öljyyn kattilan koosta riippuen 3-4 munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä ympäri (paistoin itse noin 90 sekuntia per puoli). Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan ja kierittele sokerissa.

Itse laitoin sokerin pieneen pakastepussiin ja siellä poika sai niitä sitten pyöritellä.
Ei tule niin kauheasti sotkua...

Osa munkeista täytettiin vaniljakreemi-mansikkahilloseoksella. Vaniljakreemin ohje otettu Food Club tv-ohjelmasta. Nettiohje oli hieman epäselvä, mutta näin minä tein.

Vaniljakreemi

4 dl maitoa
1/2 vaniljatanko (itse laitoin vaniljasokeria)
3 keltuaista
2 rkl maizenaa
2 rkl vehnäjauhoja
sokeria
(kermaa)

Sekoita jauhot keltuaisen joukkoon. Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada koko ajan sekoittaen keltuai-jauhoseokseen. Kaada seos vielä kattilaan ja keitä hetken aikaa, jotta seos sakenee. Lisää sokerit. Kaada kreemi kulhoon ja laita kelmupäälle, niin ettei kelmun ja kreemin väliin jää ilmatilaa. Laita kylmään noin tunniksi. Notkista kreemi sekoittamalla ja voit tarvittaessa lisätä hieman kermaa notkistaaksesi kreemin.

(Jos kreemissä on klönttejä, voit painella kreemin tiiviin
siivilän läpi ennen kylmään laittoa
)

Lisäsin tähän kreemiin vielä mansikkahilloa ja pursotin munkkien täytteeksi.