Tädilläni oli siis 60-vuotisjuhlat eilen. Tein sinne kaksi kreikkalaista voileipäkakkua ja 4 isoa täytekakkua sekä kaksi tiikerikakkua ja pikkuleipiä. Vieraita oli noin 70 esiintyjineen. Kuitenkin yksi kakuista oli tehty päivätilaisuuteen, jossa kävi vieraita noin 30. Päivätilaisuudesta jäi puolet kakusta (n.12 munan kakkupohja) ja illan kakuista jäi yksi kokonainen kakku (n. 10 munaa). Lisäksi oli vielä pieni kakku (3 munaa) gluteenittomana ja laktoosittomana. Voileipäkakuista jäi yhdestä kakusta 1/3 osaa. Näiden lisäksi tarjolla oli pastasalaatti ja fetasalaatti sekä patonkia (itse en tehnyt näitä salaatteja vaan äitini). Mikään ei loppunut kesken.

256686.jpg

Tässä kuva kakusta jonka sain tuoda takaisin kotiin. Samanlaisia kakkujaoli siis yhteensä kolme ja yksi suorakaiteen muotoinen.

256685.jpg

Kakut oli tehty edellisen harjoituskakun ohjeella, mutta olin tosiaan puolittanut sen valkosuklaan määrän.

235990.jpg

Tässä kuva kreikkalaisesta voileipäkakusta. Ko. kakku ei ole tästä tilaisuudesta mutta oli vastaavanlainen.

Tämä ohje on kahteen isoon kakkuun.

KREIKKALAINEN VOILEIPÄKAKKU

Ohje:

3 pkt ruispaahtoleipää
5 pkt vehnälesepaahtoleipää
kostutukseen laihaa kasvislientä

täyte:

4 prk ranskankermaa
4prk maitorahkaa
3 pkt kreikalainenvalkosipuli-tuorejuustoa
5 pkt fetamurua
1 prk pienittyjä oliiveja (osa koristeluun)
2 kurkkua (osa koristeluun)
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
kirsikka/pisaratomaatteja (koristeluun)
herneen versoja (koristeluun)

päällä:
3 pkt (á200g) sulatejuustoa
1,5 dl kermaa vaahdotettuna

Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Raasta kurkku ja valuta/puristele nesteet pois kurkkuraasteesta. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Huom! Jätä osa kurkusta ja oliiveista koristeluun. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita ensimmäinen kerros leipiä vieri viereen. kostuta kasvisliemellä ja levitä täytettä päälle. Laita seuraava kerros toista leipää taas vieriviereen, mutta laita kokonaiset leivät edellisen kerroksen saumakohtiin. Näin kakku pysyy kasassa leikattaessakin. Kostuta pullasudilla ja levitä täyte. Minulla töytettä riitti kolmeen kerrokseen eli leipä kerroksia tuli 4 kahteen kakkuun. Nuo vaaleat leivät olivat liian tuoreita ja olivat sitten leikattuina niin paljon pienempiä kuin ruisleivän palaset, että niitä kului selvästi enemmän (menee tuoreena kasaan). Ruisleipiä meni kakkuun 3x4. Itse laitoin kakun alta menemään pitkän palan leivinpaperia, jolla täytön jälkeen "kiristin" kakun ja laitoin leikkuulaudan kakun päälle painoksi. Seuraavana päivänä koristelin kakun. Sekoitin vatkaimella sulatejuuston ja kermavaahdon. Levitin päällisen  pitkällä lastalla. Koristelin  kurkun, tomaatin ja oliivin paloilla sekä herneenversoilla.
(ohje on alunperin Pirkan nettisivuilta, mutta olen sitä hieman muunnellut)


Päällinen oli taas kerran aika löysää, joten mietin, että jos sekoittaisikin tuon sulatejuuston kanssa tuorejuustoa, Se voisi ehkä pitää kuorrutteen jämäkämpänä. Aikaisemmin olen kokeillut alkuperäisen ohjeen mukaan sulatejuusto-ranskankerma päällistä, mutta sekin oli yhtä valuvaa.