lauantai, 11. marraskuu 2006
60-vuotisjuhlat
Tässä kuva kakusta jonka sain tuoda takaisin kotiin. Samanlaisia kakkujaoli siis yhteensä kolme ja yksi suorakaiteen muotoinen.
Kakut oli tehty edellisen harjoituskakun ohjeella, mutta olin tosiaan puolittanut sen valkosuklaan määrän.
Tässä kuva kreikkalaisesta voileipäkakusta. Ko. kakku ei ole tästä tilaisuudesta mutta oli vastaavanlainen.
Tämä ohje on kahteen isoon kakkuun.
KREIKKALAINEN VOILEIPÄKAKKU
Ohje:
3 pkt ruispaahtoleipää
5 pkt vehnälesepaahtoleipää
kostutukseen laihaa kasvislientä
täyte:
4 prk ranskankermaa
4prk maitorahkaa
3 pkt kreikalainenvalkosipuli-tuorejuustoa
5 pkt fetamurua
1 prk pienittyjä oliiveja (osa koristeluun)
2 kurkkua (osa koristeluun)
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
kirsikka/pisaratomaatteja (koristeluun)
herneen versoja (koristeluun)
päällä:
3 pkt (á200g) sulatejuustoa
1,5 dl kermaa vaahdotettuna
Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Raasta kurkku ja valuta/puristele nesteet pois kurkkuraasteesta. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Huom! Jätä osa kurkusta ja oliiveista koristeluun. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita ensimmäinen kerros leipiä vieri viereen. kostuta kasvisliemellä ja levitä täytettä päälle. Laita seuraava kerros toista leipää taas vieriviereen, mutta laita kokonaiset leivät edellisen kerroksen saumakohtiin. Näin kakku pysyy kasassa leikattaessakin. Kostuta pullasudilla ja levitä täyte. Minulla töytettä riitti kolmeen kerrokseen eli leipä kerroksia tuli 4 kahteen kakkuun. Nuo vaaleat leivät olivat liian tuoreita ja olivat sitten leikattuina niin paljon pienempiä kuin ruisleivän palaset, että niitä kului selvästi enemmän (menee tuoreena kasaan). Ruisleipiä meni kakkuun 3x4. Itse laitoin kakun alta menemään pitkän palan leivinpaperia, jolla täytön jälkeen "kiristin" kakun ja laitoin leikkuulaudan kakun päälle painoksi. Seuraavana päivänä koristelin kakun. Sekoitin vatkaimella sulatejuuston ja kermavaahdon. Levitin päällisen pitkällä lastalla. Koristelin kurkun, tomaatin ja oliivin paloilla sekä herneenversoilla.
(ohje on alunperin Pirkan nettisivuilta, mutta olen sitä hieman muunnellut)
Päällinen oli taas kerran aika löysää, joten mietin, että jos sekoittaisikin tuon sulatejuuston kanssa tuorejuustoa, Se voisi ehkä pitää kuorrutteen jämäkämpänä. Aikaisemmin olen kokeillut alkuperäisen ohjeen mukaan sulatejuusto-ranskankerma päällistä, mutta sekin oli yhtä valuvaa.
Kommentit