Tässä tekemäni täytekakku 18 cm irtopohjavuokaan. Tein tämän kokoiseen vuokaan kolmen munan kakun. Väleihin laitoin vadelma täytteen sekä toiseen väliin valkosuklaamoussen.

256682.jpg

Vadelmatäyte+pursotus:

5 dl flora vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
vaniljasokeria
(sokerit maun mukaan)

Laita edellisestä vispi-rahkaseoksesta n. 2/3 osaa pursotuksiin (jäi kyllä ylikin hieman).

Lisää 1/3 osaan:

250 g pakastevadelmia
sokeria
2 liivatelehteä
(tilkka vettä)

Käytin ulkomaisia vadelmia, joten keitin ne ensin pienen sokeri määrän kanssa noin 7 minuutin ajan (varmuuden vuoksi). Otin kakun koristelua varten noin puolet keitetyistä vadelmista jäähtymään erilleen. Lisäsin kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet kuumaan vadelmaseokseen (siis se toinen puoli). Annoin seoksen hetken jäähtyä. Otin yhteen astiaan hieman vispi-rahkaseosta ja sekoitin vadelma-sokeri-liivate seoksen siihen. Tämän jälkeen vasta sekoitin lopun kerma-rahkaseoksen siihen mukaan. Täytin kakun irtopohjavuokaan, joten aloitin täyttämisen heti, mutta lautasella ilman irtopohjavuokaa olisin odotellut sen aikaa, että seos on hieman jähmettynyt.

Valkosuklaamousse:

100g valkosuklaata
2, 5 dl flora vispiä
0,5 liivatetta
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna noin 0,75 dl flora vispistä kattilassa ja lisää siihen kylmässä vedessä liotettu liivatelehden puolikas. Paloittele suklaat syvälle lautaselle ja kaada kahdessa erässä kuuma flora vispi suklaan päälle. Sekoita lusikalla massaa niin, että suklaa sulaa kokonaan. Vatkaa loppu flora vispi vaahdoksi ja lisää se jäähtyneeseen suklaa seokseen. Anna hyytyä hetki kylmässä ennen kakun täyttämistä.

Päällä täytteeseen tulleiden vadelmien kanssa keitettyjä vadelmia sekä muutama kotimainen pakastemarja muistuttamassa vadelman ulkonäöstä;o) Niiden päällä hyytelösokerista keitetty kiille 1dl vettä+0,5dl kiillesokeria.

Kakku oli hyvää. Kuitenkin sen muutoksen tekisin, että laittaisin hieman vähemmän valkosuklaata täytteeseen.