Tässä on tekemäni minttusuklaakakku. Isänpäivän kakusta oli jäänyt flora vispi-rahkaseosta, johon en ollut edes sokeria lisännyt. Jonokin se seos oli käytettävä, joten keksin yrittää tätä kakkua.

259988.jpg

Tuo ylhäällä oleva "möntti" on hämähäkki, koska poikani katseli kun koristelin kakkua sulatetulla suklaalla ja totesi, että toihan on kuin hämähäkin seitti. No, pitihän se hämähäkkikin sitten seittiin laittaa...;o)

ohje:

Pohja:
n.2/3 osa pkt marie keksejä
n. 80 g sulatetua oivariinia

täyte:
n. 1 prk flora vispiä
n. 1/2 prk maitorahkaa
3 Fazerin minttusuklaa patukkaa
2 riviä vaaleaa maitosuklaata
3 liivatelehteä
n. 0.75 dl flora vanillea
vaniljasokeria maun mukaan

Koristelu:
2 riviä sulatettua taloussuklaata

Murskaa keksit pieneksi muruksi esim. minigrip pussissa. Lisää sulatettu rasva keksien joukkoon. Sekoita rasva hyvin pussissa koko keksimurun sekaan. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita maitorahka siihen. Kuumenna flora vanille kiehuvaksi ja sulata kylmässä vedessä liotetut ja hyvin puristetut liivatteet siihen. Lisää sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita massaa niin kauan, että suklaa on kokonaan sulanut. Kaada suklaaseos toiseen astiaan ja anna jäähtyä hetki. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen hieman vispi-rahkaseosta ja sekoita. lLisää loput vispi-rahkaseoksesta joukkoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Kaada seos keksimurskan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin noin 4 tuntia, mielellään yön yli.

En ole kakkua vielä maistanut, mutta kohta meinaan maistaa...