Samaisille 4-v. synttäreille tein lisäksi aikuiselle väelle minttusuklaakakun.

266343.jpg

Pohjana on tavallinen suklaakääretorttupohja:
samassa suhteessa munia, sokeria ja peruna-/vehnäjauhoja sekä muutama rkl kaakaojauhoa sekä 1 tl leivinjauhetta.
200 astetta /n. 10 min.

Jaoin pellillisen neljään osaan ja kostutin vedellä ja täytin minttusuklaa-rahka-kermatäytteellä.

266342.jpg

Täyte:

1/2 prk maitorahkaa
1 prk flora vispiä
3 patukka Fazerin minttusuklaata
3 liivatetta
vaniljasokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoon. Vatkaa 2/3 osaa flora vispistä. Kuumenna pienessä kattilassa 1/3 osaa flora vispiä ja sulata hyvin puristetut liivatteet siihen sekä paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä hetki ja kaada maitorahkan joukkoon. Sekoita vielä flora vaahto joukkoon ja lisää tarvittaessa vainiljasokeri.

Koristelussa on käytetty vispi-rahkaseosta sokerilla ja vaniljasokerilla makeutettuna. sekä osaan vaahdosta lisätty hieman punaista väriainetta sekä pursotusten päälle lisätty kuorimaveitsellä rouhittua mariannesuklaata.