Tein tuossa viikonloppuna piparitalon koko muun perheen nukkuessa. Löysin jostain ulkomaalaiselta sivulta vinkin, että muumitalon seinät voisi tehdä yhdestä palasesta kiertämällä sen pullon ympärille ja sitten katto lieriöstä. Alla on kuva harjoitustuotoksesta...

287990.jpg

Itse asiassa siinä ohjeessa, jonka minä löysin oli katto paistettu lieriönä muotin päällä, mutta minä muotoilin sen vasta paistettuna. Katto menikin muotoillessa kahteen osaan, mutta sain hyvin kastattua sen kuumalla sokerilla. Samalla kuumalla sokerilla myös pystytin talon ja valkiuais-tomusokerilla koristelin. Tuo Nuuskamuikkunen näyttää jonkin verran pelottavalta noine silmineen :o) Hän seisoo sillalla, joen yläpuolella. Muumimamman edessä on pieni koristeltu jouluporsas. Kattoa en ole talon runkoon kiinnittänyt sokerilla ja näin ollen olenkin laittanut illalla sinne sisään sellaisen pattereilla toimivan kynttilän. Hohtaa kivasti noista ikkunoista.

287997.jpg
Tämä kuva on viimeisin versio eli lunta on satanut ja muumit ovat tehneet yhdessä lumipalloista lumilyhdyn!! Lumipallot ovat Marianne-rakeita ja hieman pienen pienellä pensselillä laitoin keltaista väliä luomaan kynttilän hohdetta.