Olen katsellut muiden blogeja ja niissä on ylistetty näitä glögitorttuja. No, pitihän minunkin sellaista kokeilla, kun tuota täytettä jäi täytekakusta yli.

304725.jpg

Pohja:
Vajaa yksi pötkö pipari-dominoita
(olisi voinut laittaa hieman rasvaa sekaan)

Täyte (noin määrät):
1prk flora vaniljaa vispattuna
1/2prk maitorahkaa
1/3osa prk luumuhilloa
3liivatetta
0,5dl glögiä
sokeria
vaniljasokeria

päälle:
2dl glögiä
1dl hyytelösokeria

Lioita liivatteet kylmässä vedessä. Murskaa keksit pieneksi muruksi (ja lisää sulatettu rasva murujen joukkoon) ja painele irtopohjavuokan pohjalle. Sekoita maitorahka, vispattu kerma(flora vispi), luumuhillo ja tarpeen mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada jäätynyt glögiliivate edellisen seoksen joukkoon. Kaada koko seos keksimurujen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
Valmista kiille paketin ohjeen mukaan. Jäähdytä hetki ja kaada/lusikoi tortun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin pieniä koristeltuja pipareita sekä kanelia.

Äsken kakkua maistoin ja se maistui erittäin jouluiselle. Itse en luumurahkasta pidä (kotona sitä oli aina jouluna), mutta se ei oikeastaan niin kovasti siinä maistu, koska tuo glögi on sen verran voimakasta. Varmasti maku vaihtelee kakussa käytetyn glögin mukaan, kun ne ovat niin erimakuisia...