lauantai, 2. joulukuu 2006
Kinkkunyytit
Taikina:
3 keitettyä perunaa
150g voita/margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
Kinkku-fetatäyte: Kinkku-aurajuustotäyte:
Kinkkua kinkkua
fetaa aurajuustoa
ranskankermaa ranskankermaa
juustoraastetta (emmental) juustoraastetta
sipulia sipulia
valkosipulia valkosipulia
mustapippuria mustapippuria
suolaa suolaa
Muna (voiteluun)
Keitä perunat ja raasta ne. (Itse puristin ne sellaisella perunapuristimella) sekoita jauhot ja suola sekä pehmeä voi tasaiseksi ja lisää joukkoon peruna. Kun taikina on tasaista levitä se kelmun sisään ja anna tasaantua kylmässä 1-3 tuntia.
Pilko kinkkusiivut ihan pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita hetki pannulla ja lisää ne kinnkukuutioiden joukkoon. Lisää myös ranskankerma, juustot ja mausteet. Sekoita täyte aineet tasaiseksi massaksi.
Kauli taikinasta iso levy ja leikkaa neliöiksi. Laita täytettä noin ruokalusikallinen neliön keskelle ja nosta kulmat keskelle. Painele sivut toisiinsa kiinni niin, että saat niistä ikään kuin nyytin. Voit toki tehdä pasteijoista ihan minkä muotoisia haluat.
Voitele pasteijat munalla ja paista 225 astetta noin 15 minuuttia.
Voit halutessasi ottaa piparkakkumuoteilla taikinasta kuvioita ja koristella pasteijat niillä.
Kommentit