torstai, 28. joulukuu 2006
Marjainen rahkapiirakka
pohja:
100g margariinia
1dl sokeria
2 munaa
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää kanamunat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Kaada pohjataikina piirakkavuokaan.
Täyte:
vadelmia ja mansikoita
n.1rkl perunajauhoja
1prk Valion maustettua vanilja-rahkaa
1prk kermaviiliä
2 munaa
n. 3/4dl sokeria
Lisää jäisten mansikoiden ja vadelmien joukkoon perunajauhoja reilu ruokalusikallinen. Sekoita ja kaada pohja taikinan päälle. Paista 175 astetta noin 10-15 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte muuten valmiiksi.
Sekoita rahka, kermaviili ja kanamunat. Sekoita munat hyvin muuhun täytteeseen. Lisää lopuksi sokeri. Kaada/lusikoi täyte pohjan ja marjojen päälle varovasti ja laita piirakka takaisin uuniin n. 30 minuutiksi.
Paistaessa pohja ja täyte sekoittuvat mukavasti eli osa täytteestä painuu pohjaan ja pohjataikinaa nousee pinnalle.
Koristele halutessasi marjoilla ja tomusokerilla.
Kommentit