lauantai, 9. joulukuu 2006
Prinsessa-kakku (n.20hlöä)
Pohjana on ihan perus 7 munan sokerikakkupohja (26cm vuoka).
Täyte:
3/4 prk mansikkamarmeladia
1,5 banaania
kostukkeena sitruunalimua
Vaniljakreemi:
3-4 liivatelehteä
5dl maitoa (hyla)
3rkl Maizenaa
3 rkl sokeria
4 keltuaista
3rkl vaniljasokeria
4dl kermaa (flora vispi) vaahdotettuna
Kuumenna kattilassa maito, maizena, sokeri ja keltuaiset. Keitä kunnes seos sakenee. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kuumaan seokseen yksi kerrallaan. Anna seoksen jäähtyä ja jähmettyä. Vatkaa kerma ja lisää se kiisseliseokseen yhdessä vaniljasokerin kanssa. Anna koko seoksen hetken hyytyä jääkaapissa ennen kakun täyttämistä.
Kakun koristelu:
2 pötköä vihreää marsipaania (sekä v.punaista ruusuihin)
sokericreme
Valmiin, edellisenä päivänä täytetyn, kakun sivelin kauttaaltaan sokericremellä ja yritin saada hieman prinsessakakun muotoa kakkuun. yhdistin kaksi marsipaanipötköä ja tein niistä yhden ison pallon. Kaulin pallon hieman reilu 40 cm halkaisijaltaan leivin paperin välissä (huom! käytin tomusokeria). Leivinpaperin avulla kumosin marsipaanin kakun päälle ja painelin päältä kiinni kakkuun. Otin leivinpaperin pois ja painelin paljain käsin marsipaanin kiinni kakkuun myös reunoilta. Lopuksi leikkasin pizzaleikkurilla ylimääräisen marsipaanin pois. Lopusta marsipaanista askartelin kakun päälle yhden ruusun ja lehtiä. Tein myös lisäksi vaaleanpunaisesta marsipaanista jo muutamaa päivää aikaisemmin kaksi ruusua.
Toivottavasti kakku maistui!!
Kommentit