Tässä tuoreita tänään leivottuja karjalanpiirakoita. Vai pitäisiköhän sanoa riisipiirakoita, niin ei voi kukaan haukkua noita mun rypytyksiäni?

329169.jpg

Ohje, jolla minä nämä tein:

Riisipuuro:

2dl puuroriisiä
1l maitoa
suolaa

Teen itse puuron aina kerroskattilassa, joten nämä edellä mainitut aineet (paitsi suola) vaan kattilaan ja alakattilaan vettä kiehumaan ja annetaan hautua. Lisää suola kun puuro on valmista. Muutoin valmista puuro paketin ohjeen mukaan.

Kuoritaikina: (n.25 piirakkaa)

2dl kylmää vettä
1tl suolaa
4dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja

Lisää jauhot suolalla maustettuun veteen ja sekoita taikinaksi. Rullaa leivonta-alustalla taikinasta pitkä pötkö ja jaa se yhtä suuriin osiin. Pyörittele paloista palloja. Kauli pallot ohuiksi soikion mallisiksi "levyiksi" (Itse kaulin aina yhden pallon kerrallaan ja täytän). Laita keskelle täytettä ja rypytä reunat. Paista n.275 asteisessa uunissa 10-15 min. kunnes puuron pintaan tulee täpliä.

Voitelu:

kuumaa maitoa ja sulaa voita

Sulata voi kuuman maidon joukkoon ja voitele seoksella paistetut piirakat.


Hyviä ovat!! Itse laitan kyllä (syöjien pyynnöstä) täytettä niin paljon piirakoihin, että pitää tehdä puolitoista kertainen puuro tuohon kuoritaikinaan nähden.