Miehelläni oli synttärit ja tein mansikkakakun kun sukulaiset tulivat kyläilemään (tai osa siis vielä tänään tulossa). Täytteenä on mansikkamoussea ja valkosuklaamoussea.

472039.jpg

Tämän tekemisessä kävi jokin suuri erehdys tai jotain. Vispasin pursotusta varten 7,5 dl Flora vispiä, mutta se ei vispaantunut juuri mihinkään. Jäi sen verran löysäksi, vaikka kauan monitoimikoneessa annoin vispaantua, että lisäsin joukkoon hieman rahkaa. Vieläkin jäi niin löysäksi, ettei olisi voinut edes kuvitella pursottavansa... No, onneksi kaapissa oli yksi ylimääräinen kerma, jolla sain päälle pursotettua edes vähän. Sivuille sipasin sitä löysää vispi-rahkaseosta ja mantelilastuja. Onneksi sain paikattua tilanteen. Nyt vaan pitäisi keksiä tuolle kauheelle määrälle löysää vispi-rahkaseosta jotain käyttöä. Ehkäpä pari rahkapiirakkaa tai jotain.

Täytteet:

valkosuklaamousse:

130g valkosuklaata
2,5 dl kermaa
1/2 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja lisää koko ajan sekoittaen kermavaahdon joukkoon. Lisää sekaan maitorahka ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liotetut sekä puristetut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivateseos muuhun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mansikkamousse:

2,5 dl kermaa
1/2prk maitorahkaa
300g mansikkasurvosta
1/2 -1 dl sokeria
4 liivatetta
 tilkka vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Kuumenna pieni määrä mansikkasurvosta mikrossa ja sulata liotetut ja puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon ja lisää mansikkasurvos kerma-rahkaseokseen.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaa. Laita ensimmäinen pohja irtopohjavuokaan ja kostuta esim. appelsiinimehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaada valkosuklaamousse pohjan päälle ja laita päälle toinen kakkupohja. Kostuta taas ja  lisää mansikkamousse. Laita päälle vielä kolmaskakkupohja ja kostuta sekin päältä ihan kevyesti. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Itse koristelin pakastemarjoilla (mansikoilla ja mustikoilla) ja hyytelösokerilla (2 dl marjamehua + 1dl hyytelösokeria kts. ohje paketin kyljestä) sekä pursottamalla kermaa.