Tässä on taas yksi harjoituskakku. Nyt on ollut taukoa tuossa kakkujen leipomisessa, joten jonkinlaisen kakun halusin räpeltää. Koristelu on mitä on, kun en oikein keksinyt miten olisin kakun pursottanut...

429619.jpg

Pohjana on tavallinen 4 munan suklaasokerikakkupohja (samassa suhteessa munia, sokeria ja jauhoja sekä kaakaojauhoa (2rkl) ja leivinjauhetta(0,5tl). Täytteeksi kokeilin mansikkasurvosta ja kaupan valmista pannacotta-ainesta (paketin ohjeen mukaan). Kostutus laimealla mansikkamehulla. Päällä suklaakermavaahtoa.

Suklaakermavaahto
3dl flora vispiä
vajaa 200g fazerin sinistä suklaata
(vajaa sen vuoksi, että söin muutaman rivin...)

Mittaa kattilaan flora vispi sekä suklaa paloiteltuna.
Anna kuumentua niin, että suklaa sulaa. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja vatkaa vaahdoksi. Tuon koristelun tummempiin kohtiin käytettyyn vaahtoon sekoitin
hieman kaakaojauhoa.


Vielä en ole kakkua maistanut, mutta tulen kertomaan rehellisen mielipiteeni heti maistettuani....

Kakku oli oikein maukasta ja mansikkaista. Pannacotta ei juurikaan välissä maistunut, kun tuo mansikka oli sen verran voimakasta. Hyvää oli!