Etsin netistä jotain uutta juustokakkureseptiä. Löysinkin yhden kehutun reseptin ja sitä päätin kokeilla. No, taas tein jonkin verran muutoksia... Olinsin voinut tietysti lukea ohjeen tarkemmin eli laittaa keksimurua myös tuonne reunoilla. Tämä tekele ei nyt niin kovin kaunis ole!!

472011.jpg

250g digestive-keksejä
90g margariinia

3 liivatetta
tilkka vettä
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 ison sitruunan mehu ja
sitruunan kuori raastettuna
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaa

2 liivatetta
tilkka vettä
250 g vadelmia
2 rkl sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele keksimuruseos vuokan pohjalle (ja reunoille). Vatkaa tuorejussto ja lisää siihen sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä sokeri. Vatkaa ne tasaiseksi seokseksi. Kuumenna tilkka vettä ja lisää liotetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.

Sekoita vadelmat ja sokeri keskenään ja paseeraa (painele siivilän läpi) massa, jolloin siemet erotetaan muusta vadelmasta. Kuumenna tilkka vettä ja sekoita liivatteet siihen. Lisää liivate vadelmaseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan sekä sitruunamassa ja sen väleihin "vadelmakastike". Sekoita haarukalla tai veitsen kärjellä massoja niin, että saat siitä raidallisen. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla ja/tai marjoilla.