Hauskaa Vappua!


Löysin ohjeen juuri ilmestyneestä Koti ja keittiö-lehdestä (5/07) kuorrutettuihin donitseihin. Oli pakko kokeilla, koska ohje vaikutti mielenkiintoiselta ja olin varma ettei sillä donitsit onnistu. No, onnistui kuitenkin ja hyviä oli. Tein donitsien reikäkohdista pikkumunkkeja.


544283.jpg

Kuorrutteena vesi+sitruunamehu+tomusokeri+väriaine
Ei nyt aivan arnold´sin donitseille pärjää:o)

544282.jpg

Pikkumunkeissa sisällä omenahilloa

544281.jpg

Tässä lupaamani ohje:
noin 20 kpl isoja donitseja

2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
n. 6 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää sekaan vielä sulatettu rasva. Anna taikinan seistä hetki.
Kauli taikina ohueksi levyksi (n.1cm). Ota muotilla esim. juomalasilla pyöreitä kakkuja. Tee keskelle reikä esim. korkilla tai itse käytin isoa tyllaa. Paista donitsit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeaksi (paistoin n. 1min 30sek. per puoli). Nosta donitsit hetkeksi talouspaperin päälle. Kuorruta tai sokeroi donitsit.

Kuorrutteen ohje:

3 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
elintarvikeväriä

Sekoita tomusokeri ja nesteet keskenään. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Koristele heti strösseleillä. Jokainen donitsi täytyy koristella strösseleillä heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, koska muuten muodostuu kuiva pinta ja sen jälkeen ei enää koristeet tartu.