Ohje leivospohjiin:
250 g voita
150 g sokeria
1 muna
3 tl vaniljasokeria
360 g venhäjauhoja
Vatkaa hyvin rasva ja sokeri. Lisää vatkaten kanamuna joukkoon. Sekoita vielä kuivataineet ja taikina on valmis. Painele taikina muffinssivuokiin tai leivosvuokiin pohjalle ja reunoille. Paista n. 175 astetta 10-15 min. Tämä taikina pysyy hyvin muodossaan eli ei lähde "valumaan" uunissa ollessa. Minä käytin
Brunon Italian leivosvuokia.
Täytteenä on kermavaahtoa ja pakastevadelmia (omia, joten ei tarvinnut keittämistä/kuumentamista) sekä hieman sivelin
vadelmamarmeladia pohjalle. Päällä vadelmia ja mustikoita sekä
hyytelösokerista ja punaisesta mehusta tehty kiille.
Tuolla taikinaohjeella tein kokeeksi neljä leivosta ja kaksi pellillistä
pursotettavia pikkuleipiä. En osaa sanoa kuinka monta leivosta
tuosta taikinasta tuli, jos vaan niitä tekisi.
Kommentit