Tässä tällainen peruskakku, jonka ei alunperin pitänyt olla ihan peruskakku:o) Eli monien mutkien kautta päätyi tällaiseen ulkoasuun. Kakussa oli jo marsipaanikin päällä, mutta en ollut siihen tyytyväinen, joten otin sen pois ja pursotin... Tiedän kyllä, että ohut kerros marsipaania pursotuksen alla tuo kakkuun hyvää makua, mutta kun väri oli niin tähän kakkuun sopimaton.


592731.jpg

Pohjana neljän munan sokerikakkupohja

Täytteenä:
2,5 dl kermaa
1/2 prk maitorahkaa
mustikoita
3 liivatelehteä
sokeria vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Sulata pakaste mustikat ja paseeraa (painele) ne siivilän läpi, jotta täyte on sileetä. Lisää kerma-rahkaseokseen mustikkasose, mutta säästä hieman sosetta. Kuumenna loput soseesta ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hetken ja lisää edellisiin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Määrät puuttuu sokerista ja mustikoista, koska en mittaillut vaan lisäilin joukkoon oman mieleni mukaan.