Näin eilen tulleessa Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä raparperilla täytetyn brita-kakun ohjeen. Pitihän sitä kokeilla, kun pihalla noita raparpereja kasvaa.

625287.jpg
Kun tuli tuota täytettä hieman muunneltua,
niin
tässä oma versioni ohjeesta:

150g margariinia
1 1/2dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

pinnalle:

3 valkuaista
2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
mantelilastuja

täyte:

                                    2 pitkää raparperin vartta (laittaisin ehkä seuraavalla
                                     
n. 100g pakastemansikoita     kerralla enemmän raparperia)
1 dl sokeria
tilkka vettä
2,5 dl kermaa
sokeria
vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen, koko ajan sekoittaen, Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä seos uunipellille. (jätin hieman vajaaksi)
Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lissä vaniljasokeri joukkoon. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle.  Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista kakkua 175 astetta noin 25-30 min.
Kiehauta raparperi, mansikat ja sokeri tilkassa vettä ja anna jäähtyä. Valuta tarvittaessa liika neste pois hillokkeesta. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi ja levitä hilloke toisen puolikkaan päälle. Levitä vielä hillokkeen päälle kermavaahto ja nosta toinen puolikas kakkupohjasta kermavaahdon päälle.

(Nostovaihe on hieman hankala, mutta irroita kakkupohja lastalla irti leivinpaperista kokonaan, niin ei repeä ainakaan niin helposti)