Kiitokset Sekasopan Marielle ihanasta jäätelökakkuvinkistä. Kotoa ensimmäisenä tarttui käteeni tänä Puuha Petestä tuttu Anni-silikonivuoka. Hyvin onnistui silläkin, vaikkakin ensin hieman epäilin!

638305.jpg
(kuva on äärimmäisen kehno...)

175g valkosuklaata
2 tl öljyä
(+ öljyä vuokan voiteluun)

2,5 vartta raparperia
1dl (pakaste) mansikkasosetta
n.1 dl sokeria

1 l mansikkajäätelöä
n. 0,5l vaniljajäätelöä

Tee ensin hilloke. Pitko raparperit ja laita mansikkasoseen sekä sokerin kanssa kattilaan. Kiehauta ja anna hetki hautua. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä.
Pilko valkosuklaa ja sulata se yhdessä öljytilkan kanssa. Voitele silikonivuoka öljyllä ja kaada valkosuklaa siihen. Levitä suklaa joka puolelle tasaisesti. Laita pakastimeen noin 5 minuutiksi. Tarvittaessa lisää suklaata vielä kohtiin, joissa sitä ei ole ja pakasta uudelleen hetken aikaa. (Itse levitin ensin kerroksen joka puolelle ja koska vuoka oli haastava noiden korkeuserojen suhteen jouduin levittämään joihinkin kohtiin vielä uudelleen suklaata)
Anna jäätelön ihan hetki pehmentyä. Ota vuoka pakkasesta ja laita ensin kerros mansikkajäätelöä. Mansikkajäätelön päälle kerros hilloketta ja sitten vaniljajäätelöä ja taas hilloketta ja mansikkajäätelöä niin, että vuoka tulee täyteen. Laita vuoka pakastimeen ja tarjoile seuraavana päivänä. Irroita vuoka varovasti irti, niin että suklaan ja vuokan väliin pääsee ilmaa jokapuolelle. Kumoa vuoka lautaselle ja käännä vuoka kokonaan pois jäätelökakun päältä. (Anni koki kolauksen vain tuon toisen korvan kohdalla, kun se murtui irroituksessa)

Koristele haluamallasi tavalla, meillä ei keritty koritelemaan, kun jo oltiin paloja leikkaamassa. Kuvakin piti nopeasti ennen syöntiä ottaa. Tämä Anni-vuoka oli niin pitkä, ettei meillä ollut edes tarpeeksi suurta lautasta. Kuvassakin Anni on kovin "jännittyneen" oloinen, kun jalat on reunan päällä :o)