Tällaisen laktoosittoman kuningatarkakun tein tyttären syntymäpäiville.

665394.jpg

Pohjana on kääretorttulevystä leikattu pohja (18 cm), täytteenä vadelma-mustikkamousse sivuilla laktoosittomat kermapursotukset ja päällä mansikoita.

Täyte:

3,5 dl laktoositonta vispikermaa
3/4 osa prk laktoositonta maitorahkaa
sokeria
vaniljasokeria
pakastevadelmia (metsävadelmia)
pakastemustikoita (luonnon omia...)
2 liivatelehteä

kostutus:
sprite-limua

Koristeluun:
1/2l mansikoita
2 dl laktoositonta kermavaahtoa

Sulata marjat ja paseeraa ne siivilän läpi, jotta saat sileän moussen. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka ja sokerit. Kuumenna osa (n. 1/2dl) marjasoseesta mikrossa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos loppuun marjasoseesta ja kaada koko marjasose sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Laita irtopohjavuokan pohjalle ensimmäinen kakkupohja ja kostuta se limulla. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja laita seuraava pohja täytteen päälle ja kostuta, täytä ja viimeinen pohja päälle. Kostuta päällimmäinen pohja ja anna hyytyä seuraavaan päivään. (Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla)

Koristele kermapursotuksin sekä tuoreilla mansikoilla.


Minulla päällä pikeeristä tehty perhonen.

Tein näin:
yksi valkuainen
tomusokeria

Vatkaa valkuaisen joukkoon tomusokeria niin, että massa on paksua, mutta kuitenkin pursotettavissa. Pursota leivinpaperin päälle haluamasi kuva esim. pienestä minigrip-pussista. Leikkaa pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Koristele heti nonparellein tai muulla tavalla.
Anna kuivua seuraavaan päivään huoneenlämmössä. Pikeeri koristeet ovat todella hauraita, joten käsittele varoen. Meillä eri ihmisten toimesta rikottiin ainakin 8 perhosta...