Löysin mielenkiintoisen reseptin koskien Enkelinkakku nimistä kakkua jo aikaisemminkin mainitusta Keittotaidon akatemia Jälkiruoat-kirjasta. No, eihän minulla ollut viinikiveä eikä maissijauhoja sillä hetkellä, niin muuntelin hieman.

773577.jpg

Kakkupohja:
(suluissa alkuperäinen ohje)

3,5 dl/n.12kpl valkuaisia
280g sokeria
85g venhäjauhoja
25g perunajauhoja (maissijauhoja)
2 tl vaniljasokeria (1tl vaniljauutetta)
1 tl leivinjauhetta (1 1/2tl viinikiveä)

Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Kun vaahto on kovaa lisää kahteen kertaan siivilöidyt kuivataineet valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina  enkelinkakkuvuokaan tai tavalliseen irtopohjavuokaan (21cm) ja paista 175 astetta noin 45 minuuttia, kunnes kakku on noussut, kullanvärinen ja kimmoisa. Kumoa vuoka paistamisen jälkeen ritilän päälle. Anna jäähtyä täysin.

Täyte:

2prk flora vispiä
1prk maitorahkaa
sokeria
vaniljasokeria
tuoreita mansikoita

Kostutukseen:

mehua laimennettuna tai limua

Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Pilko osa mansikoista noin puoleen annokseen vispi-rahkavaahdosta. Kostuta kakkupohja ja levitä puolet mansikkarahkasta kakkupohjan päälle. Paloittele vielä tuoreita marjoja täytteen päälle ja nosta seuraava kerros päälle. Kuorruta kakku lopulla vispi-rahkaseoksella ja tuoreilla mansikoilla.

773579.jpg

Itse en tiedä tuleeko tuo enkelinkakku nimitys tuosta kakkupohjasta, kun siihen ei tule yhtään keltuaista vai pitäisikö kakussa olla jokin tietty täyte. No, nyt mansikka-aikaan halusin laittaa tuoreita mansikoita, joten tällainen versio minulta. Jos joku sattuu tietämään enkelikakun historiaa, niin kirjoitelkaahan kommentteihin!