Tänään meille tuli ystäväperhe kyläilemään. Tarjosimme kanatortilloja sekä tällaista mansikka-sitruunatuorejuustopiirakkaa. Tuon täytteen pursottamisidean löysin Hienot Juhlakakut-kirjasta, jonka löysin kirjastosta. En kuitenkaan käyttänyt kirjassa olutta ohjetta, kun hieman vierastan noiden raakojen kanamunien käyttöä täytteissä.


864678.jpg

Pohjana:
120g keksejä (esim. digestive, marie, kaura)
50g margariinia

Täyte 1. (vaalea)

2rkl sitruuna tuorejuustoa
1/2prk maitorahkaa
tomusokeria
2 liivatelehteä
tilkka vettä
1,5 dl kermaa vaahdotettuna

Täyte 2. (punainen)

2rkl maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk maitorahkaa
1dl mansikkasosetta
tomusokeria
n. 1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä
1,5dl kermaa vaahdotettuna

Kiille:
n 2dl mansikkasosetta
tomusokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Murenna keksit kaulimella minicrip-pussissa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen. Jaa maitorahka kahteen kulhoon. Lisää toiseen sitruunatuorejuusto ja tomusokeri sekä toiseen kulhoon tuorejuusto, mansikkasose, sokerit. Kuumenna kupissa tilkka vettä ja liota liivatteet joukkoon. Kaada 3/5 osaa nesteestä mansikka-tuorejuustoseokseen ja loput sitruunatuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää molempiin kulhoihin kevyesti nostellen kermavaahto joukkoon.
Anna täytteiden jähmettyä hetken kylmässä ja kaada ne kahteen pursotinpussiin. Leikkaa pussin suusta pala pois, että saat pyöreän suun, josta täyte pursotetaan pohjan päälle.
Pursota reunasta aloittaen toisella täytteellä ympyrä. Jatka toisella täytteellä sisemmäksi toinen ympyrä ja jatka kunnes päädyt vuokan keskelle. Tee päälle vastaväreillä toinen kerros. Saat tällä tavoin kivan ruutukuvioinnin täytteillä.
Anna tortun jähmettyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Tee jähmettyneen tortun päälle kiille. Laita liivatteet kylmään veteen. Lisää tomusokeri mansikkasoseeseen.  Kuumenna vesitilkka ja sulata liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen liivatteet mansikkasoseeseen. Halutessasi voit koristella kiilteen esim. kermasydämin. Tiputtele päälle kerma tippoja ja vedä esim. coctailtikuilla pisaroiden läpi. Anna päällikerroksen jähmettyä muutama tunti.

864666.jpg