Muutamassa blogissa on ollut erilaisina versioina tämän tapaista raparperi-valkosuklaa tuorejuustotorttua. Itse tein taas kerran oman sovelluksen kaurislapsen alkuperäisreseptistä.

821201.jpg

Maistoin tuossa itse palasen ja vielä en osaa täysin sanoa olinko tyytyväinen vai en. Raparperi olisi saanut mielestäni maistua vieläkin enemmän tuossa kakussa. Ehkäpä tuo valkosuklaankin maku tasoittuu huomiseen.

821210.jpg


Ohje:

Pohja:
120g marie-keksejä
80g digestivejä
75g margariinia/voita

Raparperisose:
5 pitkää raparperia
2,5dl vettä
2dl sokeria

Täyte:
2,5dl Kevyt vispiä/kermaa
1prk maitorahkaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
120g valkosuklaata
raparperisosetta (valutettu)
0,5dl raparperin keitinlientä
6 liivatelehteä
(n. 1 dl) tomusokeria
1,5rkl vaniljasokeria

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivatetta
pieni määrä vihreää elintarvikeväriä

Tee ensin raparperi hilloke pilkkomalla raparperit kattilaan ja lisäämällä joukkoon vesi ja sokeri. Anna kiehua hiljaisella, kunnes raparperit ovat pehmentyneet. Valuta raparperit siivilän läpi ja anna jäähtyä.

Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele keksimuru irtopohjavuokan pohjalle tiiviisti.

Vatkaa kerma tai kevyt vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, tuorejuusto sekä valutettu raparperi. Sulata valkosuklaa ja lisää edellisten joukkoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 5 min. ja kuumenna raparperin keitinliemi kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet siihen. Kaada liivate seos kerma-rahka-tuorejuustoseokseen. Lisää sokerit ja maista onko sokeria tarpeeksi. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Kun täyte on jähmettynyt. Laita kolme liivatetta likoon kylmään veteen. Ota pieni määrä keitinlientä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää puristetut liivatteet siihen ja kaada se lopun keitinliemen sekaan. Lisää joukkoon pieni määrä vihreää elintarvikeväriä. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä
vielä muutaman tunnin ajan kylmässä.
 
Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin pakasteesta tämän kesän marjoja, kun tuoreita ei nyt kotoa löytynyt...

Tein tämän 22cm vuokaan, mutta täytettä jäi yli hieman. Tämä määrä riittäisi siis isompaankin vuokaan, mutta mielestäni silloin keksien määrää tulisi lisätä ja ehkäpä kiillettäkin. Makuasioita:o)