Löysin Mimmin keittiöstä ihanan kuuloisen reseptin näin rahkapiirakoiden ystävänä. Kun aloin reseptiä kokeilemaan huomasin, että minulla ei olekaan tarvittavia aineita, joten yhdistin kahta eri reseptiä ja tällainen tuli. Hyvää oli!

968928.jpg


Ohje:

Pohja:
2 kpp vehnäjauhoja
3/4 kpp sokeria
3/4 kpp sulatettua margariinia


Lisäksi puoleen edellisestä:
1 muna
1/2 kpp maitoa
2 tl leivinjauhetta


Täyte:
1 prk maitorahkaa
1/2 kpp sokeria
2 tl vaniljasokeria
maun mukaan sitruunan mehua
 ja raastettua kuorta

Nypi sokeri, jauhot ja margariini muruseokseksi. Jaa kahteen osaan ja lisää toiseen vielä muna, maito ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä piirakkavuokan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja levitä pohjataikinan päälle. Ripottele täytteen päälle muruseos. Paista 175 astetta noin 30-40 min.
Anna jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria.

Itse laittaisin ehkäpä tuota täytettä kaksinkertaisesti, kun siitä niin tykkään. Tosi hyvää oli näinkin! Kiitos Mimmille!!