Tädilläni on tänään syntymäpäivät ja eilen sitten äitini kanssa mietittiin mitä keksittäisiin yllätykseksi... Yllätys, yllätys... Kakku!! Ja tällainen siitä tuli!

1031555.jpg

Tämä on vesililja-vuokaan (jonka eilen ostin...) tehty 6 munan sokerikakkupohja ja täytteenä on kinuskia ja vaniljakreemiä. Kostukkeena Pommacia. Ruusut, lehdet ja nuottiavain on pronssispraylla värjättyä marsipaania ja perhoset pikeeriä. Kinuskia tulee yksi annos täytteeksi kostuttamisen jälkeen (jonka päälle vaniljakreemi kaadetaan) sekä yksi annos päälle kuorrutukseksi. Tämän kokoisessa valmiissa kakussa on siis kaksin kertainen annos vaniljakreemiä ja kaksinkertainen annos kinuskia.

Vaniljakreemi/-kiisseli
(tein kaksinkertaisena)

2 liivatelehteä
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maizenaa
1,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2dl kermaa vaahdotettuna

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan maito, maizena, keltuaiset ja sokeri. Kiehauta ainekset niin, että seos sakenee. Laita sekaan liivatelehdet ja anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se ja vaniljasokeri jäähtyneen kiisselin sekaan. Anna jäähmettyä jääkaapissa hetki ennen kakun täyttämistä. Jos täytät irtopohjvuokaan, niin voit täyttää kakun ilman tuota kylmässä jähmettämistä.

Kinuski

2dl Kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1rkl voita
 
Sekoita kattilassa 2dl kermaa ja sokerit (ei vaniljasokeri). Keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee (voi mennä jonkin aikaa:o)). Lisää vaniljasokeri ja rasva. Kaada kuuma kinuski kakun päälle tai väliin varovasti.

Huom! Kakku ei vaadi paljoa kostutusta!!!

1031578.jpg
Tuo vuoka on muuten tosella mukava käyttää. Tässä kinuskikakussa vuoka tai kakku muutenkaan ei oikein päässyt oikeuksiinsa, koska nuo "terälehdet" hieman painuivat vetäytymisen aikana, joten tuon kinuskin saaminen kauniisti tuohon päälle olisi vaatinut ihmeitä. Toki vasta jälkikäteen tuli mieleeni, että olisin voinut kääntää kakun nurinpäin, jolloin painunut puoli olisi ehkä ollut hieman tasaisempi. Tuo kakku ei myöskään mahdu minun omistamiini kakkukupuihin, joten kuljetus on vaikeaa.


Vielä yksi lähikuva noista marsipaanikukista ja pikeeriperhosista...

1031586.jpg


Onnea!!!