Tässä ohje:
Pohja:
200g Kaurakeksejä vaniljatäytteellä
80g margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä
300g tuorejuustoa
4 dl Vispikermaa
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
tilkka vettä
Kiille:
3 prk mangososetta
3 liivatetta
tilkka vettä
Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva joukkoon. Painele 26cm irtopohjavuokan pohjalle keksimassa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää sokerit ja sitruunamehu. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää hieman jäähtynyt kiivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen. Nostele kermavaahto varovasti joukkoon. Anna jähmettyä muutamia tunteja jääkaapissa.
Laita kiilteen liivatteet likoon kylmään veteen. N. 5 minuutin kuluttua kuumenna vesi tilkka kiehuvaksi ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mangososeen joukkoon. Kaada kiille varovasti jähmettyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä muutama tunti ennen koristelua ja tarjoilua. Irroita kiertämällä veitsellä kakun reuna irti vuokan reunasta. Koristele haluamallasi tavalla.
Itse koristelin kakun valkosuklaalla.
Tässä vielä kuva koko kakusta.
Kommentit