Tässä resepti, jolla minä tein:
14-16 kpl
Pohja
250g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 munaa
1 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja
täyte
1 dl kermaa
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1,5rkl maizenaa/maissitärkkelystä
3rkl kahvia
60g jauhettua pähkinää
100g margariinia/voita
Kuorrute:
400g tomusokeria
kahvia
(ripaus kaakaojauhoa)
kokonaisia pähkinöitä
Kuumenna ensin kattilassa kerma, maizena, keltuaiset, sokeri ja kahvi niin, että seos sakenee. Lisää pähkinäjauho ja anna seoksen jäähtyä kylmäksi.
Tee sillä aikaa pohjataikina vatkaamalla rasva ja sokeri kunnolla. Lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivataineet. Tee taikinasta tasainen. Anna tekeytyä hetki kylmässä. Painele täytettä leivosvuokan pohjalle ja reunoille ohut kerros. Paista n. 170 asteta 12-15 min. Leivospohjien ei trvitse saada väriä.
Notkista täytteen rasva kulhossa vatkaamalla ja lisää jäähtynyt "kiisseli" vähitellen joukkoon.
Nämä olivat hyviä ja pähkinää olisi voinut mielestäni laittaa jopa enemmänkin täytteeseen. No, nekin ovat herkkuani leivonnaisissa!!!
Kommentit