Tein tänään koristeita viikonlopun kakkuihin. Poikamme kohva 5-v. kärtti vieressä, että miksei hän saa auttaa ja leipoa kanssani. No, menin sitten lupaamaan, että kun koriste on valmis leivon hänen kanssa jotain. Onneksi sain pullataikinan suostuteltua suklaakakuksi, koska aikaa ei ollut pullien nostatukseen yms. Teimme alla olevasta ohjeesta puolitetun version.

1198342.jpg

Tämä on kyllä meidän suosikki resepti suklaakakuista. Tädiltäni tämän ohjeen sain ja luulen että on alunperin jostain kokkikorteista.

Suklaakakku

125g voita
300g (3dl) sokeria
3 munaa
300g (4 1/2dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
3-4rkl kaakaojauhoa
2 dl maitoa

kuorrutus

100g voita
2rkl kaakaojauhoa
3dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia
2tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kypsennä kakkua uunissa 180 astetta 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutteen aineet tasaiseksi massaksi. Levitä tai pursota kuorrute kakulle ja koristele haluamallasi tavalla.

Minä pitkästä aikaa harjoittelin tuohon päälle korinpunospursotusta ja sitten sellaisella nallenturkki tyllalla pursottelin nuo reunat. Poika innostui noiden nonparellejen kanssa ja pakkohan niitä oli siihen saada.

Kiitokset "Tuomaksen kakku" reseptistä Marjukalle!

(Tuo Tuomaksen kakku-nimitys tulee siitä, että tätini oli tätä kakkua leiponut meille ja kun silmä vältti oli meidän Tuomas nuolemassa tuota kuorrutetta kakun päältä:o) Äitiä ei kyllä siinä tilanteessa lainkaan naurattanut.... Pojan selitys oli: Kun se oli niin hyvää!!!)