Löysin Merjan blogista tällaisen ihanan pullaviineri-ohjeen. Eilen sitten hetken mielijohteesta näitä pojan kanssa leivoimme ja vielä mummokin (äitini) saapui puolessavälissä leivontaa joukkoon mukaan:o) Kolmen sukupolven leivontatuokio...

1325690.jpg
 

Merja oli laittanut näihin vadelmamarmeladia, mutta meillä oli kotona vaan omenamarmeladia, josta itse niin kovasti pidän, joten käytin sitä ja vaniljakreemiä.


Tässä kopioitu ohje:

Pullaviinerit n.15-20 kpl

Taikina:

½ l maitoa tai vettä

25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

n.12-13 dl vehnäjauhoja (riippuen jauhoerästä, voit joutua laittamaan lisääkin)

50 g voita tai margariinia

Valmista kuten normaali pullataikina. Mikäli käytät kuivahiivaa, lisää se taikinaan sekoitettuna pieneen määrään jauhoja. Anna taikinan kohota ½ tuntia.

Väliin:

100-150 g voita tai margariinia

Päälle:

 paistonkestävää marmeladia esim vadelma

vaniljakreemiä

Voiteluun:

1-2 kananmunaa

Koristelu:

tomusokeri-vesikuorrutetta


Kaulitse kohonnut taikina 2 cm paksuiseksi levyksi. Levitä 2/3 levylle notkeaa rasvaa (n.50 g kerralla). Käännä rasvaton kolmannes keskelle, tämän päälle rasvainen kolmannes. Painele kaulimella, kohota 10 min. Kauli ja taita samallalailla 2-3 kertaa ja kohota aina 10 min.

Kauli taikina lopuksi 1 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörässä 1-1½ cm levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet kierteelle ja tee siitä haluamasi muotoinen, ympyrä tai kahdeksikko. Kohota. Voitele munalla. Pursota päälle marmeladia ja halutessasi myös vaniljakreemiä. Paista 225 asteessa noin 10 min, kauniin ruskeaksi. Jäähdytä hyvin ja pursota päälle tomusokerikuorrutuksella viivoja.

 (Jos ohje tuntuu vaikealta, niin kuvalliset ohjeet löytyy täältä)


Vaniljakreemiä voi ostaa esim. citymarketista (leivontahyllystä) Milletti-merkkisenä jauheena ja nesteen lisäämällä siitä tulee napakka kreemi.