Tuon jo aikaisemmin mainitsemani Amerikan herkkuja-kirjan innoittamana lähdin kokeilemaan Fudge-reseptiä (vaahterasiirappifudge). Taaskaan ei kaapista juuri reseptin aineksia löytynyt, joten hieman muokkailin:o)

1351006.jpg


Tässä muokkailtu reseptini:

2 1/2 dl vaahtokarkkeja
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl vaahterasiirappia
50 g voita/margariinia
ripaus suolaa
300 g Fazeriina-suklaata
2 tl vaniljasokeria

(hasselpähkinöitä tai appelsiinin raastettua kuorta koristeeksi)

Peitä vuoka (ohjeessa oli 21x21, mutta minä laittaisin hieman isomman) öljytyllä leivinpaperilla. Mittaa kattilaan maito, rasva, sokeri, fariinisokeri ja suola. Anna kiehahtaa ja keitä sekoittaen noin 5 minuutin ajan. Sulata mikrossa öljyllä voidellussa kulhossa vaahtokarkit. Kun kattilan ainekset on kiehuneet, nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon sulatetut vaahtokarkit, suklaa ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja kaada voidellun leivinpaperin päälle vuokaan ja koristele. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta jähmettymään jääkaappiin. Nosta jähmettynyt fudge leivinpaperin kanssa pois vuokasta ja leikkaa pieniksi annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa.

Näistä tulikin aineksien osalta aika amerikkalaisia sillä käytin tähän Mainesta saatua vaahterasiirappia ja aitoja amerikkalaisia Little Beckyn vaahtokarkkeja. Vaahtokarkit löytyivät Citymarketin amerikka-hyllystä.

Nämä olivat todella herkullisia makeisia, olisin voinut syödä nuo kaikki... :o)