Ostin viikonloppuna Citymarketista ihanan leivontakirjan. Kirja on nimeltään Leivo herkkuja helposti ja hintaa oli alle 7 euroa. Kirja vaikuttaa näin äkkiseltään ainakin todella hyvältä. Tämä oli ensimmäinen kokeilu kirjasta.

1634197.jpg

Pohja:

175g Digestive-keksejä
2 dl mantelijauhetta (minulla ei ollut, joten jätin pois)
75g sulattettua voita

Täyte:

600g philadelphia tuorejuustoa (400g 2% Viola-tuorejuustoa)
2 dl ranskankermaa (150g)
2 munaa
2 1/2 dl sokeria (2 dl)
1 tl vaniljasokeria (1 rkl)

Sitruunakreemi (Lemon curd)

90g margariinia
1 dl sokeria
3/4dl sitruunamehua
2 munaa

Tee ensimmäiseksi sitruunakreemi. Mittaa kattilaan rasva, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna niin, että sokeri ja voi sulaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää kanamunat vatkaten. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna, kunnes seos sakenee (n.6-8min.) Jäähdytä. Kreemi säilyy kirjan mukaan jääkaapissa n. 2 vkoa.

Murskaa keksit ja lisää joukkoon manelijauhe ja sulatettu rasva. Painele tasainen massa piirakkavuokan tai irtopohjavuokan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin n. 10 min. Valmista sillä välin täyte. Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä täyte keksimurun päälle. Kaada jäähtynyt sitruunakreemi täytteen päälle ja tee siihen esim. lusikan kärjellä kuvioita. Paista 160 asteessa n. 35 min tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä. Koristele esim. tomusokerilla ja mansikoilla.

Itse paistoin kyllä lähemmäs tunnin, eikä siltikään keskeltä täyte hyytynyt. Hyvän makuista oli varsinkin vaniljajätskin kanssa tarjoiltuna, mutta keskusta ei ollut täysin hyytynyttä. Tein itse tämän piirakkavuokaan ja toimi siinä ihan hyvin.