Ystävämme rippijuhlia vietetiin eilen. Sain kunnian tehdä juhliin täytekakkut. Aikataulu meni hieman kiireen puolelle, kun saavuimme vasta ilta myöhällä kotiin ja sen lisäksi kakutkaan eivät aivan totelleet tekijäänsä:o)

Toiveena oli, että kakuissa olisi päällä ja sisällä mansikkaa sekä pienemmässä kakussa marsipaanireunus (joka tuotti ongelmia, mutta lopulta kakku pysyi kasassa...).

1750702.jpg
Tässä 10 munan mansikkakakku. Täytteenä mansikkamousse. Päällä vispikermaa ja mansikoita.


1750705.jpg
Tässä se epäonnenkakku... Kakku on 6 munan kakku. Täyte on samaa mansikkamoussea kuin edellisessäkin. Päällä mansikoita ja niiden alla hieman mansikkahilloa. Marsipaanin alla sokericreme. Mansikoiden päällä on kiille.

Kunnon paksu kiille, koska...

1750703.jpg

Tässä kakku ennen hakuhetkeä, jolloin juuri kuvatessani marsipaanin hieman vettyessä mansikoiden kosteudesta, mansikat lähtivät putoilemaan... Kyllä hieman mietin miten saan kakun kestämään...

Tässä tämän kakun virheet: marsipaanin alla ihan ohut kerros kermaa, marsipaani tukemassa mansikoita, mansikoissa ei tarpeeksi kiillettä pitämässä niitä. No nämä asiat sitten tuossa ylemmässä kakussa tuli korjattua. Nämä oli ne asiat, joiden minä ajattelin kakuun vaikuttavan.

Koristeista en tuossa hössäkässä muistanut kuvia ottaa, kun ne laitettiin vasta juuri ennen tarjoilua kakkun päälle.