Tuttavamme vietti tänä viikonloppuna syntymäpäiviään ja sain pyynnön tehdä hänelle pienen mansikkakakun. Mansikoita kun kiersin katselemassa, niin tuntui että sato on jo loppumaisillaan ainakin avomaanmansikoiden osalta.

1849737.jpg

Kakku on ihan samaan tapaan tehty kuin aikaisemmatkin mansikkakakkuni:o)

Pohja:

5 munaa
150g sokeria
90g vehnäjauhoja
60g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon. Paista n. 24cm vuokassa. Itse käytän säädettävää irtoreunaa leivinpaperin ja pellin päällä. Voitelen sen aina ennen paistamista. Paista n. 160 astetta n. 30 min. tai kunnes kakkupohja on kypsä. Itse kokeilen aina kypsyyttä puisilla coctailtikuilla. Jos tikkuun ei jää taikinaa kakkupohja on valmis. Kumoa kakkuvuokan kanssa ritilän päälle jäähtymään.

Täyte:

n. 1 dl mansikkahilloa
5dl kermavaahtoa
sokeria
vaniljasokeria
mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit maun mukaan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjalevy rengasvuokan pohjalle kakkualustan päälle. Kostuta esim. omenamehulla. Itse käytän pullasutia tähän tarkoitukseen, jottei pohja kostu liikaa. Levitä ohut kerros mansikkahilloa. Hillon päälle kermavaahtoa ja paloiteltuja tuoreita mansikoita. Toista sama juttu seuraavan pohjan osalta. Viimeiseksi tulee päälimmäinen pohja, jonka kostutan päältä. Annan tekeytyä seuraavaan päivään ja koristele esim. kermavaahdolla ja mansikoilla.

1849810.jpg

Onnittelut vielä Liisalle!!