Löysin hyvän kuuloisen marjapiirakkaohjeen jo aikaisemmin kesällä Tenava-lehdestä (3/08). Ohje oli poimittu lehteen Pikkumimmien keittokirjasta. Olimme taas mökillä äitini ja lasteni sekä vielä kummipoikani kanssa vadelmia poimimassa ja pitihän niistä metsävadelmista lapsille jotain leipoa. Viime reissulla teimme veneretken marjanpoiminnan jälkeen ja silloin oli tarjolla metsämansikka- ja vadelmamuffinseja. Helpompaa retkievästä kuin piirakka:o)

1813039.jpg


Tässä ohje:

Pohja:

150g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl graham-jauhoja (minä laitoin kokonaan vehnäjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta

täyte:

1/2dl sokeria (laitoin varmaan tuplamäärän:o) )
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl kermaviiliä (tai soijakermaa)
Mansikoita, vadelmia, mustikoita tai muita marjoja

Säädä uuni 200 asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hetki.  Sekoita jauhot toisessa kulhossa keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Painele pohjataikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte. Vatkaa sokerit ja kananmuna vaahdoksi. Sekoita kermaviili haarukalla vaahdon joukkoon. Lisää marjat (voit laittaa marjat myös joko piirakkapohjan päälle ennen täytettä tai vasta ripotella täytteen päälle). Kaada täyte pohjan päälle ja paista ohjeen mukaan n. 35 minuuttia. Minä pidin kyllä melkein tupla-ajan:o)