Nyt kun vihdoinkin tuota condensoitua eli tiivistettyä maitoa löysin oli pakko eilisille vieraille kokeilla tuota Banoffee piirakkaa. Resepti on napattu Elämä makeaksi-blogista hieman muutellen.

1969393.jpg

pohja:
225g suklaa-kaurakeksejä
70g margariinia tai voita
 
täyte:
1 prk (397g) Kondensoitua maitoa (tiivistettymaito)
2 dl kermaa
2rkl vaniljasokeria
2 banaania
(kaakaojauhetta)

Murskaa kerksit ja sekoita sulatettu rasva tasaiseksi seokseksi keksejen kanssa. Painele esim. piirakkavuokan pohjalle ja reunoille keksimuruseos. Laita astia kylmään ja valmista täyte.

Keitä kondensoitua maitotölkkiä 3 tunnin ajan vesihauteessa. Älä missään nimessä avaa purkkia tai edes tee pientä reikää purkkiin ennen keittämistä (näin neuvoi maahantuoja). Keitettyäsi purkkia kolmetuntia maito on muuttunut kinuskimaiseksi. Avaa tölkki varovasti ja kaada kinuski keksipohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään noin tunnin ajaksi. Pilko banaania kinuskin päälle, mutta jätä osa myös pinnalle koristeeksi. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kerma piirakan päälle ja pilko loput banaanista.  Halutessasi koristele vielä kaakaojauheella. 

Ilmeisesti tuolla maito merkillä on eroa siihen kuinka paksua kinuskia tulee. Tämä minun Citymarketista (löytyi muuten kahvihyllystä:o) ) ostamani jäi aika löysäksi, mutta hyvää piirakka oli. Makeaa, mutta hyvää!!