Pidimme hieman palaveria ystäväni tulevista syntymäpäivistä ja jotain suolaista ajattelin tehdä, kun työpäivän jälkeen meille kokoonnuimme. Käytin hieman luovuutta tässä, koska halusin kokeilla (ihanaa) Mustapekka-tuorejuustoa sekä uutta pohjareseptiä. Tällainen siitä piirakasta tuli...

1982900.jpg

Pohja (riittää kahteen isoon piirakkaan):

250g voita/margariinia
500g vehnäjauhoja
1 muna
2 rkl vettä

Täyte:
Kinkkua
miniluumutomaatteja
Pirkka-yrttimarinoitua fetaa
juustoraastetta
2,5 dl ruokakermaa
2 munaa
50g mustapekka-tuorejuustoa


Nypi rasva ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuokan pohjalle ja reunoille.
Kuumenna noin puolet kermasta sekä paloiteltu tuorejuusto kattilassa. Kun tuorejuusto on sulanut kerman joukkoon kaada kerma-tuorejuustoseos kulhoon hetkeksi jäähtymään.
Pilko kinkku ja tomaatit. Levitä ne ja fetajuusto pohjan päälle. Ripottele juustoraaste täytteen päälle. Lisää kuumennetun kerman ja tuorejuuston joukkoon loput kermasta sekä kananmunat ja kaada seos piirakan päälle. Paista n. 175 asteessa 35 min. tai kunnes piirakka on kypsä.

Nuo miniluumutomaatit olivat hyviä piirakassa, koska niissä ei ole niin paljoa kosteutta kun tavallisissa tomaateissa tai kirsikkatomaateissa. Pohja pysyi hyvin kasassa eikä murentunut kuten usein toisenlaisella reseptillä tehtynä.