Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
maitoa kostutukseen
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista
200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna
pohjan jäähtyä. kostuta pohja maidolla, pullasudilla.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
150g Valio crème fraichea
1 dl fariinisokeria
Päälle vadelmia, mustikoita tai muita marjoja
ja hyytelösokerista kiille
1 1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan
Vatkaa
kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes
fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat ja mustikat
täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen
ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi marjojen päälle.
Kannattaa odottaa (jos malttaa) seuraavaan päivään!
Kommentit