Olin ajatellut tekeväni caipirinha-kakun vuoden vaihtumisen kunniaksi. Kerman jo vatkattuani mietin, etteivät lapset varmastikaan siitä kakusta kauheasti välitä. Päätin tehdä sitten jotain muuta aineksista, joita kaapeistamme löytyi. Tällainen sitä sitten tuli...



Appelsiini-vadelmakakku (n.20cm vuokaan)

Pohja:
10 digestive-keksiä
50g margariinia

Täyte:

200g appelsiini tuorejuustoa
3dl kermaa
3 riviä valkosuklaata
n. 2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
2 mandariinin mehu tai 1/2 appelsiinin mehu

Päälle:
(pakaste)vadelmia
hyytelösokeri + mehu/vesi

Laita liivatteet veteen likoon. Murskaa keksit pieneksi ja sulata rasva. Sekoita keksit ja rasva tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuokan pohjalle keksimassa (Jos käytät perinteistä irtopohjavuokaa, niin laita pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala). Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, raastettu valkosuklaa ja sokerit. Purista mandariinien tai appelsiinin mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan mehuun. Lisää liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustomassaan. Lisää sekaan lopuksi kermavaahto. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä noin 3-4 tuntia ennen marjojen ja kiilteen lisäämistä.
Levitä pakastemarjat kakun päälle. Tee kiille ohjeen mukaan. Tee hyytelösokerilientä suhteutettuna marjojen määrään. Itse laitoin reilut 2 dl tähän kakkuun. Levitä lusikalla hyytelösokeriliemi marjojen päälle. Anna hyytyä hetki ennen vuokasta irroittamista.

Reunassa valkosuklaasta tehty koriste. Sulata valkosuklaa ja laita se pieneen pussiin. Leikkaa pussin reunaan reikä. Pursota valkosuklaata sopivan kokoiselle leivinpaperiliuskalle ja paina liuska kakun reunaa vasten, kun suklaa on vielä sulaa. Anna kovettua kylmässä hetken aikaa ja poista leivinpaperi kakun ympäriltä.


Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2009!!




Tässä vielä kuva samalla reseptillä tehdystä kakusta. Oli kakku mielestäni sen verran hyvää,
että sitä kannatti tehdä heti perään uudestaan:o)