Mustikkapiirakka juustokakun tapaan


Pohja:

300g vanilja-täytekeksejä

100g margariinia


täyte:


7 liivatelehteä

5 dl kermaa

400g maustamatontatuorejuustoa

2 dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

1 appelsiinin mehu

tilkka vettä


kiille

mustikoita (pakaste)

1,5 dl hytelösokeria

1,5 dl vettä

1,5 dl mustaviinimarjamehutiivistettä


Murskaa keksit. Sekoita sulatettu margariini keksien kanssa ja painele keksimuru irtopohjavuokan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen likoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja appelsiinin mehu. Kuumenna vesi tilkka ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermavaahto tuorejuusto-liivateseokseen. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Lisää mustikat kylmiä piirakan päälle. Tee hyytelösokerista ohjeen mukaan liemi. Lusikoi liemi marjojen päälle. Anna hyytyä... Niin, jos se päällinen hyytyisi... Minulla ei hyytynyt, niin kuin kuvasta näkyy. Hyvää oli kuitenki :o)


Kysymys: Onko mustaviinimarjamehussa joku ainesosa, jonka kanssa ei voi hyytelösokeria käyttää? Eikö ainakin kiiwi-hedelmä ole sellainen, että hyytelösokeriliemi ei "tartu"?