Tällaisen täytekakun tein poikamme 6v. synttäreille



Kuvassa mustikka-mansikkatäytekakku Mario koristeella.





Tässä vielä lähikuva koristeesta. Koriste on täysin marsipaania ja kokonaan syötävä.


Pohja:

12 munaa

360g sokeria

200g vehnäjauhoja

160g perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri tpdella vahvaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti, mutta hyvin, sekoittaen kuivataineet siivilän läpi. Kaada taikina voideltuun irtoreunaan (n.31cm) leivontapellin päälle laitetulle leivinpaperille. Paista n. 50 min. 160 astetta.


täyte:

1l laktoositonta vispikermaa

n.3 dl mustikoita

n.3 dl mansikkasosetta

6 liivatetta

tilkka vettä

tomusokeria

vaniljasokeria


kostutus:

Laimennettua appelsiinimehua


Laita liivatteet likoon. Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää sokerit. Sulata mansikkasose ja pakastemustikat. Paseeraa mustikat siivilän läpi ja sekoita mansikkasoseeseen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Lisää liotetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos sulatetun marjasoseen joukkoon. Sekoita marjasoseen joukkoon myös kermavaahto.


Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kasaa kakku irtoreunan sisään ison lautasen päälle. Laita ensimmäinen kerros kakkupojista ja kostuta pullasudilla. Lisää puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkupohjakerros ja kostuta. Lisää loput täytteestä. Nosta viimeinen kakkupohjakerros kakun päällimmäiseksi ja kostuta. Annan teleytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Kuvan kakussa päällä marsipaania, jonka alla kerros kermavaahtoa sekä sivuilla kermavaahtopursotukset.