Sain kunnian tehdä (3x50=150) 150v. syntymäpäivillä suuren täytekakun. Sain aika tarkat pyynnöt koristeluun ja täytteeseen. Toiveena oli, että kakku tarjoiltaisiin suurelta peililtä kuten tämä äitini syntymäpäiväkakku. Lisäksi toivottiin, että täytteenä olisi mansikkamousse, niin että joukkoon lisättäisiin tuorejuustoa ja maitorahkaa. Koristeissa toivottiin olevan luku 150, sankareiden nuoruudenkuva sekä heidän tämän hetkiset harrastukset... Muuten sain vapaat kädet - ja tässä lopputulos...

 

 

Kakku on paistettu säädettävään suorakaiteen muotoiseen irtoreunaan kolmessa osassa. Ensimmäisen pohjan paistamisessa yritin saada pohjasta suoraan niin paksun, että saisin sen leikattua kolmeen osaan. Ihan niin korkeaa ei 15 munalla kakusta kuitenkaan tullut. Leivoin sitten kakkujen päälle vielä kolmannen kerroksen. Koristeet on tehty marsipaanista ja sokerimassasta. Osan koristeista tein edellisten sekoituksesta (suhde n. 50/50) ja oli todella mukavaa muovaitavaa ja kuivui aika nopeasti.

 

Täyte:

 

2 l laktoositonta vispikermaa

mansikkasosetta (laitan määrän myöhemmin kun saan vaakaan uudet patterit)

600g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

400g laktoositonta maitorahkaa

4 dl tomusokeria

6 rkl vaniljasokeria

10 liivatelehteä

tilkka vettä

 

Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, maitorahka ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja laita lionneet liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseeseen. Lisää mansikkasose turejuusto-maitorahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kermavaahto kevyesti, mutta hyvin edelliseen seokseen. Täyte on nyt valmis käytettäväksi.

Tämä täyte oli siis todella isoon kakkuun. Syöjiä oli juhlissa n. 90, mutta kakkua jäi vielä reilusti ylikin. Nyt olen kyllä sitä mieltä, että yksi muna kolmea syöjää kohti on aika täsmällinen laskutapa kakunmenekille.

 

 

Kiitokset mukavista juhlista ja Paljon Onnea!!