Olimme eilen synttärikutsuilla, joissa lahjan sijasta sankarit halusivat ystävien ja sukulaisten tuovan jotain tarjottavaa. Tarjolle tuotiinkin paljon erilaisia salaatteja ja piirakoita sekä kaloja (graavi ja savulohi) ja juustoja leivän kera. Minä tein meiltä viemisiksi tällaisen broileripiirakan. Ulkonäkö ja resepti oli aikalailla samanlainen kuin tuossa aikaisemmassa kasvispiirakassa. Samoihin juhliin tein myös tämän täytekakun.



Pohja:

150g margariinia/voita

3 dl vehnäjauhoja

1-2 tl suolaa

3 rkl kylmää vettä


Täyte:

300g hunajamarinoitua broileria

1 pieni pun. paprika

1 pieni kelt. paprika

purjosipulia

200g paprika-chilituorejuusto

5 dl ruokakermaa

4 munaa

n. 200g juustoraastetta

mustapippuria

suolaa

öljyä


Tee pohja nyppimällä rasva ja jauhot sekä suola keskenään. Lisää joukkoon vesi. Jos on taretta, lisää avistuksen verran vielä vehnäjauhoja, jotta taikina on helpompi levittää piirakkavuokaan. Painele taikina piirakkavuokan (esim. 30cm) pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi kylmään odottamaan, kun teet täytteen.


Kypsennä broileri pannulla kypsäksi. Pilko veitsellä hienoksi. Pilko myös paprikat ja purjosipuli. Kuulota paprika ja purjo pienessä öljytilkassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon tuorejuusto. Anna juuston sulaa ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää myös kerma ja kananmunat sekä juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja kypsennä uunissa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä.


Itse käytin vuokan sijasta kukan mallista irtoreunusta, joka asetetaan suoraan leivinpellille leivinpaperin päälle. Koristeina paprikasiivuja sekä herneenversoja.