Tällaisen kakun tein vielä tänään.




Pohjana on kaakaolla maustettu sokerikakkupohja ja täytteenä mokka-suklaakreemi. Kostutuksen tein appelsiinimehulla. Päällä ja sivuilla ohut kerros kreemiä sekä ohuet kuvioidut suklaakolmiot ja valmis kultaamani suklaaruusu sekä kaakaojauhoa. Kreemin ohje alla. Ohje on noin moninainen, koska ensin minulla oli tarkoitus tehdä mokkakreemi, mutta kun en itse kahvista pidä yhtään ei täyte maistunut minun makuuni hyvältä... Sen jälkeen lisäilin aineksia peittämään kahvin makua ja lopulta olin jo makuun aika tyytyväinen. 


Mokka-suklaakreemi


4 rkl sokeria

2 rkl maizenaa

3 rkl kaakaojauhetta

50g mantelijauhetta

2 dl kahvia

0.5 dl maitoa

4 keltuaista

200g margariinia

150g tummaa suklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl  tomusokeria

3 rkl vaniljasokeria


Mittaa kattilaan sokeri, maizena, keltuaiset, kaakaojauho, kahvi ja maito. Kuumenna niin, että seos sakenee. Anna jäähtyä. Laita isoon kulhoon margariini ja kahvikiisseli. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa ja lisää loppujen sokereiden, mantelijauheen sekä tuorejuuston kanssa edelliseen mokkakreemiin. Vatkaa hyvin kaikki sekaisin. Kreemi on valmista käytettäväksi joko täytteeksi tai kuorrutteeksi.