Halusin kokeilla passionhedelmäjuustokakkua. No kaikki ei mennyt sitten leipoessa ihan putkeen ja reseptiä piti muuttaa ihan "hatusta vetäen". Kuitenkin ihan hyvä kakku tästäkin tuli ja kakku sai tarjolla ollessa lempinimen "Kutukakku". Taitaa tuo päällinen hieman kudulta näyttääkin... ;o)




Tässä ohje tähän kakkuun.

Meinaan kyllä ihan lähiaikoina kokeilla sitä toista reseptiä,

jonka mukaan tämäkin alunperin piti tehdä...


Pohja:

200g digestivekeksejä

60g margariinia/voita


Tuorejuustotäyte:

1 prk Sunnuntai vanilja (tuorejuuston kaltainen)

200g maustamatonta tuorejuustoa

n. 2dl vispikermaa

tomusokeria

vaniljasokeria

1 1/2  sitruunan mehu

3 liivatelehteä


Mustikkatäyte:

100g mustikoita

3 rkl tomusokeria

1/2 sitruunan mehu

1 liivatelehti

 

Kiille:

3 passionhedelmää

2 dl vettä

1 dl hyyteösokeria

(keltaista väriä)


Laita kaikki liivatteet likoon. Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää liivatelehti ja anna seoksen jäähtyä.

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele vuokanpohjalle (n.22 cm).

Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuustot keskenään. Purista sitruunojen mehut ja kuumenna. Lisää kuumennettuun mehuun puristetut liivatteet. Lisää tuorejuustojen sekaan. Lisää joukkoon sokeria. Sekoita kermavaahto seokseen. Lisää sokereita tarvittaessa.

Levitä puolet tuorejuustotäytteestä kakkuopohjan päälle. Nostele hieman reunoja pitkin. Lisää jäähtynyt mustikkatäyte syvennykseen ja lisää päälle loput tuorejuustotäytteestä. Anna hyytyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa.

Tyhjennä passionhedelmien liha kattilaan. Mittaa myös vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kuumenna vielä kiehumispisteeseen. Sekoittele ja anna hetki jäähtyä. Lusikoi kakun päälle. Anna vielä hyytyä hetki.

 

Ystävystyin tuohon passionhedelmän makuun niin, että varmasti tätä hedelmää meillä käytetään jatkossakin. Tämä oli muuten ensi tuttavuus tuoreeseen passionhedelmään. Maku oli raikas!