Näinkin voi käydä, kun on liian kunnianhimoinen...

Näin ihanan kuvan Kermaruusun blogissa Suklaa supreme-kakusta. Aamuyöllä tajusin, että joku saman kaltainen resepti minulla on eräässä kirjassakin. No, heti aamusta aloin kakkua tekemään ja ajattelin aloittaa moussejen tekemisestä. Ei pitäisi kuitenkaan aloittaa liian vaikeita reseptejä...

Alkuperäisessä reseptissä piti keitellä sokeriliemiä tiettyihin asteisiin yms. jota minä en sitten osannutkaan (myönnän rehellisesti). Lopulta piti mousseohjeita muutella ihan huolella, jotta sain niistä edes jotain aikaiseksi. Koska pohjaa en ollut paistanut, mutta mousset oli valmiina piti toimia...

Kaadoin mousset 18 cm irtoreunaan päällekäin. Ensin annoin suklaamoussen jähmettyä hetken ja sen jälkeen vasta lisäsin vaniljamoussen (vai onkohan enemmänkin kiisseli) siihen päälle. Hyvää tämä oli ja tästä voisikin kehittää ihanan makuisen kakun hieman helpommalla tavalla kuin tuo alkuperäinen :o)

Tästä tuli siis hyvää jälkkäriä!!Ohje meni kutakuinkin näin:


Suklaamousse:

2 keltuaista

80g tummaa suklaata

1,5 dl kermaa

25g sokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset keskenään. Sulata suklaa ja lisää keltuais-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi kermavaahto edelliseen.


Vaniljamousse:


2 dl maitoa

2 rkl sokeria

1,5 rkl maizenaa (maissitärkkelystä)

1 keltuainen

1 liivatelehti

1 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria


Laita liivatelehti likoon kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, sokeri, maizena ja keltuainen. Kiehauta niin että seos saostuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita liivatelehti seokseen. Annan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keitetty kiisseli, kermavaahto ja vaniljasokeri.


Tämä ohje siis suurinpiirtein miten minä nämä tein. Pitää kokeilla uudestaan. Nämä annokset on vieläpä aika pieniä, joten suurempaan kakkuun pitäisi tehdä ainakin kaksin- ellei kolminkertainen. Pohjaksi sopisi tavallinen sokerikakkupohja.