Mieheni sisko juhlii tänään ystäviensä kanssa syntymäpäiviään. Kakun suunnittelu aloitettiin jo hyvissä ajoin ja lopulta päädyttiin tällaiseen malliin... Idea lähti ulkomaalaiselta kakkusivustolta.

Tämä on ensimmäinen varsinainen kerroskakku, jonka olen tehnyt. Aikaisemmin olen tehnyt yhden pienen pienen kakkuvirityksen kaksi kerroksisena. Tässä kakussa laitoin alimmaiseen kerrokseen muutaman pillin tukemaan ylempien kakkujen painoa. Myös nuo numerot on tehty varrastikkuihin, jotka ylettävät kakun pohjaan asti tukien hieman. Kakku nimittäin piti vielä kuljettaa juhlapaikalle - haasteensa siinäkin.
Tein 11 munan sokerikakkutaikinan, jonka jaoin kolmeen erikoiseen vuokaan (n. 23cm, n.18cm ja n.10-12cm). Kostutin appelsiinimehulla ja täytin pyynnöstä mustikka-sitrus-valkosuklaatäytteellä. Päällä valkoinen osa on marsipaania ja musta sokerimassaa. Pilkut (vieoletti, musta, hopea) on tehty tomusokeri-vesiseoksella.


Täyte:

1l vispikermaa

1,5 prk sitruunaista maitorahkaa

n. 600g mustikoita

200g valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka vettä

vaniljasokeria

tomusokeria


Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta suklaa. Sulata mustikat (ja halutessasi paseeraa ne siivilän läpi). Sekoita maitorahka ja mustikat keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet kuumaan veteen. Sekoita ja jäähdytä hetki ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen mustikka-maitorahkaseokseen. Lisää joukkoon kermavaahto sekä sokerit ja valkosuklaaraaste. Sekoita massa tasaiseksi ja täytä kakku. Tästä määrästä täytettä jäi hieman.

(kuvat on ikävä kyllä todella kehnoja)

Onnea Minna!