Löysin jo unohtamani marenkikääretorttureseptin Sokeripilvi-blogista. En kuitenkaan tällä kertaa halunnut kääretorttua tehdä, joten tästä tulikin tällainen kakku... Täytteen tein omasta päästäni.


1240318503_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pohja:

4 valkuaista

1tl sitruunamehua

2dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

2rkl maissijauhoja


Täyte:

3dl vispikermaa

1dl maitorahkaa

n.3 rkl lemon curdia

1 rkl vaniljasokeria

tomusokeria (maun mukaan)

vadelmia


Päällä:

vispikermaa

marsipaanikukkia ja -lehtiä


Vatkaa munat ja sitruunamehu hyväksi vaahdoksi. Lisää kokoajan vatkaten sokeri joukkoon. Vatkaa massa kovaksi vaahdoksi. Lisää siivilöiden jauhot edelliseen. Nostele massa tasaiseksi. Levitä uunipellille kaksi samankokoista ympyrää taikinasta. Voit halutessasi pursottaa massan pellille, jos haluat hieman kuvioitua.Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Vatkaa kermavaahdoksi (voit samalla vatkata myös päälle tulevan kerman ja erottaa sen ennen muiden täyteaineiden lisäämistä). Lisää joukoon kaikki muut paitsi vadelmat. Sekoita tasaiseksi. Laita vadelmat joukkoon ja sekoita varovasti. (huom! jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia tulee ne kiehauttaa ja jäähdyttää ennen kakkuun laittamista) Levitä täyte ensimmäiselle marsipaanilevylle. Nosta toinen levy päälle ja levitä päälle kermavaahtoa ja pursota reunat, jos haluat. Koristele haluamallasi tavalla.


1240319298_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tässä kuva, jossa näkyy kakkualusta ja -kupu sekä tuo muovinen "kakkupaperi". Kävin eilen Ikeassa ja sieltä löysin nuo. Ikeassa oli muuten muutakin leivontajuttua myynnissä. Erilaisia piparimuotteja, koristelujuttuja ja jopa pursotinpussi-raappa-kakkuleikkurisetti. Itse sain käveltyä noiden listan viimeisten juttujen ohi ostamatta, joten käyttökokemusta ei ole niistä. Tuota kakkukupu-lautanen settiä en pystynyt vastustamaan. Se oli juuri se juttu, joka minulta puuttui... :o)