1239543909_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näillä piirakoilla pääsimme tänään herkuttelemaan ruuan jälkeen oman perheen kesken!

Piirakka on tehty tutulla ja hyväksi havaitsemallani marjapiirakkaresepillä. Pääsiäisen kunniaksi laitoin piirakan päälle marjojen lisäksi myös hieman persikkaa (jotenkin se persikka vaan kuuluu pääsiäiseen). Itse leivoin piirakan tänään, mutta tämä on piirakka joka paranee vanhetessaan. Kunhan ei liian pitkään odottele...

Nyt tein puolikkaan reseptin ja jaoin kahteen pieneen piirakkavuokaan.


Pohja:

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

maitoa kostutukseen

 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna pohjan jäähtyä. kostuta pohja maidolla, pullasudilla.

 

Täyte:

2,5 dl vispikermaa

150g Valio crème fraichea

1 dl fariinisokeria


Päälle vadelmia, mustikoita tai muita marjoja

ja hyytelösokerista kiille

1  1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan


Vatkaa kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi marjojen päälle.


Kannattaa odottaa (jos malttaa) seuraavaan päivään!