Tein ihanan veljen tyttären ristiäisiin pyynnöstä kaksi n. 10-15 hlön Kreikkalaista voileipäkakkua.


1244396839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje kahteen 10-15 hlön kakkuun


2 pkt isoa ruispaahtoleipää

kostutukseen laihaa kasvislientä


täyte:

2 prk ranskankermaa

2 prk maitorahkaa

3 pkt kreikalainenvalkosipuli-tuorejuustoa

1 prk kermaviiliä

2 pkt fetajuustoa / Viola salaattijuusto

1/2 prk pienittyjä oliiveja (osa koristeluun)

1 kurkkua

1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
kirsikka/pisaratomaatteja (koristeluun)
herneen versoja (koristeluun)

päällä:

2 dl kermaa

2 pkt 200g maustamatonta tuorejuustoa


Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Raasta kurkku ja valuta/puristele nesteet pois kurkkuraasteesta. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Huom! Voit jättää osan kurkusta ja oliiveista koristeluun. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita ensimmäinen kerros leipiä vieri viereen. kostuta kasvisliemellä ja levitä täytettä päälle. Laita seuraava leipäkerros vieriviereen, mutta laita kokonaiset leivät edellisen kerroksen saumakohtiin. Näin kakku pysyy kasassa leikattaessakin. Kostuta pullasudilla ja levitä täyte. Minulla töytettä riitti kolmeen kerrokseen eli leipä kerroksia tuli 4 kahteen kakkuun. Itse laitoin kakun alta menemään pitkän palan leivinpaperia, jolla täytön jälkeen "kiristin" kakun ja laitoin leikkuulaudan kakun päälle painoksi. Seuraavana päivänä koristelin kakun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon vielä tuorejuustot. Levitä seos kakun päälle ja reunoille tai pursota ohuelti. Koristelin tomaatin ja oliivin paloilla sekä herneenversoilla ja ruohosipulilla.


(ohje on alunperin Pirkan nettisivuilta, mutta olen sitä hieman muunnellut)